Ekonomi

Elezi: Viti 2018 do të jetë vit i mirë për ekonominë e vendit

Stabilizimi i situatës politike rriktheu  besimin e investitorëve dhe të pritshmërive si dhe  kemi lëvizje të fortë të investimeve private, të cilat kanë munguar në periudhën e mëparshme.  Realizimi i investimeve kapitale në buxhetin e vitit 2017 është në nivelin ...

Read More »

Vjollca Hoxha shet 51 % të aksioneve, zbulohet blerësi dhe shuma

Valtelina, një nga përpunuesit më të mëdhenj të kafesë në vend, tregtues i markës Lori Caffe ka ndryshuar strukturën e aksionerëve. Sipas të dhënave zyrtare të regjistruara në Qendrën Kombëtare të Biznesit, Familja Hoxha, ka shitur 51% të aksioneve, duke ...

Read More »

Bizneset kërkojnë pikë doganore në Jazhincë

Bizneset që gravitojnë në fushën e Pollogut dhe që duan të eksportojnë mall në Kosovë duhet të kalojnë rreth 100 kilometra për të arritur në terminalin doganorë të Bllacës, për shkak të mungesës së një terminali në pikën kufitare Gllobocicë-Jazhincë. ...

Read More »

Publikohet lista më e re e borxhlinjve të DAP-it

Drejtoria e të Ardhurave Publike ka përpiluar listën më të re të borxhlinjve që nuk e kanë bërë pagesën deri më 31 nëntor të këtij viti, përcjell Telegrafi Maqedoni. Ky borxh bazohet në Taksën e Vlerës së Shkutar (TVSH), taksën ...

Read More »

Ministria e Ekonomisë në web faqen e saj publikoi një numër dokumentash me interes publik

Ministria e Ekonomisë në faqen e saj zyrtare ka publikuar dokumentet që janë me interes për publikun, nga të cilat një pjesë e tyre për herë të parë, që paraqet përcaktimin tonë për punë me përkushtim,  transparencë të plotë dhe përgjegjshmëri ndaj qytetarëve. Në fakt, në bazë të Vendimit nga mbledhja ...

Read More »

“Endava” planifikon të punësojë edhe 200 persona në Maqedoni

Kompania IT britanike “Endava” e shënon trevjetorin e hapjes së zyrës së saj në Shkup në të cilën për momentin punojnë 190 persona, ndërsa planifikohet deri në vitin 2020 numri i tyre të arrijë deri në 400. “Për tre vjet ...

Read More »

OEMVP ME APEL PËR NDIHMË DERI TEK BIZNESET

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore së bashku me anëtarët e saj shpreh bgatishmërinë e plotë që të ofrojë ndihmën e saj të pakursyer në çdo aspekt për tejkalimin sa më të shpejtë të situatës së krijuar nga vërshimet në Shqipëri. ...

Read More »

SHANSI EKONOMIK NUK DUHET TË NA IKË

Sa më shpejt që ta zgjidhim çështjen e emrit dhe të anëtarësohemi në NATO, aq më shumë e përshpejtojmë progresin për BE, bile të gjithë në “pako” nga Ballkani Perëndimor. Mes tjerash, kjo do të ndikojë në ngadalësimin e procesit ...

Read More »

A kanë shqiptarët strategji kombëtare për zhvillim ekonomik dhe projekte konkrete për investime kapitale në tërë hapësirën shqiptare?

Nga Abdulla Mehmeti Pas vitit 1990, janë formuar shumë forume, unione, fondacione, lidhje biznesesh, në nivel kombëtar, rajonal dhe me përmasa ndërkombëtare. Kjo është një punë e mirë dhe e dobishme, gjithësesi, por, shqiptarët në Maqedoni janë pjesë e rëndësishme ...

Read More »

Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi mori pjesë në kremtimin e 70 vjetorit të sistemit tatimor dhe 20 vjetorit ditën e punëtorëve tatimor.

“Mbledhja e tatimeve është vendimtare për funksionimin e një shteti. Nëse tatimet nuk mblidhen siç duhet, nuk do të ketë para për ndërtimin e themeleve të shoqërisë, si arsimi, shëndetësia, ndërtimi i rrugëve, infrastruktura, dhe shumë projekte tjera për të ...

Read More »