Histori

Histori

Komandant Kushtrimi, luftëtari i tri luftrave e shumë betejave, që nuk u dekorua nga Hashim Thaçi

Harun Aliu, njëri ndër themeluesit e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK), i njohur ndryshe me emrin Komandat Kushtrimi, ka lindur më 20 maj në vitin 1971 në Hasanbeg të Shkupit. Harun Aliu, njëri ndër themeluesit e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK), i ...

Read More »

Ja Pasaporta-shtetësia greke e mbesës së Hasan Prishtinë

Në një intervistë në 23 Janar 2016, për portalin arbresh.info, Mehmet Prishtina pinjoll i familjes së Hasan Prsihtinës sjellë të dhëna interesante për ish-kryeministrin Hasan Bej Prishtina si dhe për pasurinë e tyre në Selanik, shtetësinë greke nipit Omerit dhe ...

Read More »

MEHDI  FRASHËRI PERSONALITET I SHQUAR I KOMBIT SHQIPTAR

Shkruan Eugen SHEHU     Frashëri,një fshat i bukur atje në jugun e shtetit amë,ka qenë në shekujt 18 dhe 19-të,streha e disa prej familjeve të mëdha dhe të dëgjuara shqiptare.Të mëdha sepse pronat e tyre janë shtrirë prej Përmetit ...

Read More »

Kenedi, presidenti që vijon të frymëzojë politikën

Modeli “Kenedi” vijon të jetë frymëzues për politikën ende sot. Ai ishte vetëm 43 vjeç, kur u zgjodh president, duke u bërë njeriu më i ri i zgjedhur në atë post. Dr Evarist Beqiraj e njeh mirë historinë e një ...

Read More »

Kur luftohej për një Shqipëri perëndimore

Fahri Xharra  Sikur të kishte një gjykim historik ndërkombëtar kunder Haxhi Qamilit , a do të shpetonte Shqipëria ? Jemi në vitin 1914 , erdhi dhe iku Princ Widi. “Ja çfare sjell mendja e prishur! Lufta kunder rebeleve haxhiqamiliste, lufte ...

Read More »

Rrënjët e vjetra të mashtrimit ushqejnë lulet e reja të tij

Përfaqësia e dërguar nga ju bëri bisedimet e saj me presidentin Alia. Për mendimin e përfaqësisë bisedimet qenë të suksesshme (brohoritje urraaa). U vendos të themelohet një parti e dytë (brohoritje urra-urra, fitore-fitore). Tani kjo është një lëvizje studentore dhe ...

Read More »

KATOVICA DHE DOKUMENTI TOP-SEKRET I RAMIZ ALISE………………..

Ja kush do të jetë demokracia jonë Diskutimi top-sekret i Ramiz Alisë në mbledhjen e Byrosë politike në vitin 1989 dhe platforma që ai mori nga Gorbaçovi. (Marrë nga vendimet e Byrosë Politike në tetor, viti 1989) Sistemi ynë ka ...

Read More »

Si e shijonin jetën Ilirët dhe ku ndryshonin me grekët e lashtë?

Nga Marin MEMA Përshkrimi i Ilirëve është i ndryshëm tek shumë autorë të lashtësisë, por ajo që spikat ka të bëjë me faktin se ata dinin ta shijonin jetën e mbi të gjitha ishin mjaft të hapur. Të dhënë pas ...

Read More »

Gjergj Kastrioti është i vetmi shqiptar që e shkeli dhe e dogji Serbinë!

Nga Gani Mehmhetatj Gjergj Kastrioti -Skënderbeu është i vetmi shqiptar që e shkeli Serbinë nga Piroti në Beograd, duke djegë dhjetëra katunde e qytete serbe. Gjergj Kastriot është i vetmi prijës shqiptarë që e ndihmoi aleatin e tij Janosh Huniadin ...

Read More »

LUFTËRAT E SKËNDERBEUT NË POLLOG DHE MARRËVESHJA E SHKUPIT

Më 17 janar 1468 populli shqiptar përkujton vdekjen e heroit tonë të lavdishëm Gjergj Kastrioti-Skenderbeut, një nga figurat më të mëdha jo vetëm të historisë së Shqipërisë, por edhe të historisë evropiane dhe asaj botërore. Shqipëria nën udhëheqjen e Skenderbeut ...

Read More »