Vendi

Vendi

Përfaqësimi i shqiptarëve në dogana, zv.drejtori Buçi: Punojmë në rritjen e përqindjes dhe avancimit

Përfaqësimi në Doganat e Maqedonisë vazhdon të mbetet kundër-kushtetues. Raporti vjetor i Avokatit të Popullit shpalos të dhëna diskriminuese. Në vitin 2017, përfaqësimi i shqiptarëve në Dogana në total arrin në 15 për qind, ndërsa në vende udhëheqëse 11.4 për ...

Read More »

Tevdovski: Këtë vit do të ketë kthesë të madhe ekonomike

Ministri i Financave Dragan Tevdovski konsideron se ekonomia e Maqedonisë po ecë në drejtim të mirë dhe pret kthesë serioze për lëvizjen e ekonomisë këtë vit. Ai në intervistën për Zërin e Amerikës tha se që në fillim të vitit ...

Read More »

Bujar Osmani tregon tre pozitat kyçe nga raporti i BE-së (VIDEO)

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot ka prezentuar tre pozitat kyçe të raportit që mori nga BE-ja. Sipas Osmanit e para është Kriteret politike, Stabilizimi i krizës politike dhe AQUIS përgatitja totale rajon 2018. (function(d, s, id) { var ...

Read More »

Angjushev: Shteti duhet të sigurojë kushte që të rinjtë të realizojnë idetë e tyre

“Inovacioni është i mundur në të gjitha sferat në shoqëri, praktika tregon se shkencat teknike janë më të përshtatshme për zhvillimin e kreativitetit dhe inovacionit”, tha sot zv.kryeministri Koço Angjushev në kuadër të “Javës Botërore të Kreativitetit dhe Inovacionit” në ...

Read More »

Mësoni në mënyrë elektronike me një klik sa përvojë pune ke

Fondi i Sigurimeve Pensionale dhe Invalidore të Republikës së Maqedonisë ka një shërbim nëpërmjet të cilit përmes faqes së saj të internetit mundësohet hyrja e personave të siguruar në të dhënat e tyre të regjistruara në regjistër. Të dhënat janë ...

Read More »

Sugareski: Do të investohen 17 milionë euro në 20 komuna

Shteti paralajmëroi investimin e 17 milionë eurove në sistemin e ujësjellësit dhe kanalizimit në 20 komuna në mbarë vendin. Ministri i Lidhjeve dhe Transportit, Goran Sugareski, tha se një pjesë e mjeteve janë paraparë me buxhetin e shtetit, ndërsa pjesa ...

Read More »

Ikja e kuadrit mjekësor zgjon Ministrinë e Shëndetësisë

Largimi i mjekëve të rinj dhe personelit mjekësorë nga vendi, zgjoi nga gjumi Ministrinë e shëndetësisë, e cila zotohet se do të ndërmarrë masa konkrete për uljen e numrit të kuadrit mjekësor që synon largimin nga vendi. Këto masa i ...

Read More »

Ekonomia e Maqedonisë, ende larg mëkëmbjes nga kriza politike

Raporti i Progresit i Komisionit Evropian ka konstatuar një përparim të vogël në ekonominë e Maqedonisë në krahasim me ngecjet e mëdha në të kaluarën, por kjo vlerësohet e pamjaftueshme për konsolidimin dhe zhvillimin e saj. Vlerësime janë dhënë për ...

Read More »

Zaev për emrin: Tani është momenti i vërtetë për gjetjen e një zgjidhje

Kryeministri Zoran Zaev është i bindur se tani është momenti i vërtetë për gjetjen e një zgjidhje për emrin dhe se tani po hyhet në vetë thelbin, gjegjësisht në detajet më delikate me çrast, siç tha Zaev, patjetër të “jemi ...

Read More »

Një subjekt i ri politik i shtohet skenës shqiptare në Maqedoni, ja kush do jetë udhëheqësi i saj

Skenës politike shqiptare në Maqedoni muajin e ardhshëm do ti shtohet edhe një subjekt i ri politik. Sic mëson INA, inicuesi i saj është Xhelil Bajrami, ish-ministër i ekologjisë, diplomat dhe politikan nga Tetova. Ai është i njohur në qarqet ...

Read More »