Opinione

Opinione

   Qeveri dimrore

Netët e dimrit janë të gjata,teprica kohë i inicion njerëzit  të futen në hapësira dimensionale, të imagjinatave fantastike. Duhet me u bë një falënderim portaleve, të cilët shpërndajnë lajme pa ndërpre, disat si kuptojnë në skajshmëri, dhe nga dëshira se ...

Read More »

TRAJTIMI I GRIPIT SEZONAL

NARCIZE BEADINI Masat parandaluese të rekomanduara nga ana jonë përqëndrohen në eliminimin ose zvogëlimin e përhapjes së virusit. Mos harroni se kujdesi shëndetësor i mirëfilltë mund të mbahet vetëm me ndryshime të vogla të zakoneve në jetën tuaj të përditshme. ...

Read More »

RAPORTI/PROVA QË RUSËT PO PËRPIQEN TË NDIKOJNË MBI ZGJEDHJET ITALIANE

Nga Paolo Mastrolilli, “La Stampa”/Torino- Një operacion në mediat sociale, për të ndikuar mbi zgjedhjet e përgjithshme italiane të 4 marsit është në zhvillim e sipër, sipas një raporti të marrë nga “La Stampa”, nga një ekspert ndërkombëtar mbi ndërhyrjet ...

Read More »

SI ZVOGËLOHET NDIKIMI I RUSISË MBI BALLKAN

Filip Vojvodiç-Mediç “German Marshall Fund” Ndërsa bisedimet e lehtësuara nga Bashkimi Europian, për normalizimin e marrëdhëniet midis Kosovës dhe Serbisë, po hyjnë në fazën e tyre përfundimtare, Perëndimi përballet me një mundësi unike për të ndihmuar në zgjidhjen e dy ...

Read More »

A ËSHTË ENDE E MUNDUR MBAJTJA NËN KONTROLL E RUSISË?

Benyamin Poghosyan “Stratfor” Që nga viti 2014, mbajtja nën kontroll e Rusisë, ka qenë një nga temat më të njohura brenda komunitetit të ekspertëve, që kanë të bëjnë me gjeopolitikën dhe gjeostrategjinë. Ky term, është përdorur në mënyrë aktive nga ...

Read More »

Mes Rusisë dhe Shqipërisë është Kosova

nGA Shaban MURATI Kam dekada që ndjek mediat ruse dhe diplomacinë ruse në raportet e tyre me Shqipërinë dhe Ballkanin, por kurrë nuk kam vërejtur një histeri kaq masive me frymë urrejtjeje dhe raciste kundër popullit shqiptar të Kosovës dhe ...

Read More »

Demarkacioni nga këndvështrimi Historik!

Demarkacioni nga këndvështrimi Historik! (Mali i Zi, i llastuari i Evropës) Sali Kabashi – Historian Pas Traktatit të Shën Stefanit (03 mars 1878) dhe Kongresit të Berlinit (13 qershor 1878), Fuqitë e Mëdha e detyruan Perandorinë Osmane që të ia ...

Read More »

Kur korrupsioni është normë

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au Mungesa e lojtarëve të shëndosh mendërisht në politikën shqiptare, ka pasur ndikimin e tyre edhe në mungesën e gjykimit të shëndoshë te qytetarët. Kur siguria ligjore është e dobët, është më e ...

Read More »

A po e cënon propaganda ruse integrimin e Shipërisë në BE?

Prof. Kristo Muzaka Ambasadorët e BE-së njëzëri theksuan edhe një herë se shteti shqiptar duhet të bëjë hapa të sigurtë drejt familjes europiane dhe nuk duhet të flirtojë me demokracitë ekoma në zhvillim dhe aq me keq të lidhë aleanca ...

Read More »

TË PËRFUNDOSH PUNËN NË BALLKANIN PERËNDIMOR

Guy Verhofstadt Më 16 janar, përfaqësues të Serbisë dhe Kosovës u takuan në Bruksel për bisedime që synonin të ndërtonin besim mes palëve. Por, në të njëjtën ditë, udhëheqësi i minorancës serbe në Kosovë Oliver Ivanoviq u vra në seksionin ...

Read More »