Religjion

Religjion

Mulla Mahmudi nga Tetova që nga viti 1967 mëson hafizat e ri nga sabahu deri në jaci

Hafiz Mulla Mahmud Asllani nga Tetova është mualimi i njohur i cili që nga viti 1967 e deri sot ka mësuar qindra hafiza të Kuranit. Ai gjithë jetën e tij ia ka kushtuar Kuranit. Edhe pse i ka mbushur 81 ...

Read More »

Një drekë si “Darka magjike”

Sipas mësimeve biblike, në darkën e fundit të Krishtit me dishepujt e vet, ai paralajmëroi se do të ndodhë një tradhëti dhe se tradhëtari gjendej në po atë tavolinë. Dhe, ndodhi ashtu siç e kishte paralajmëruar ky i Dërguar i ...

Read More »

Beteja është më e fuqishme në fund: Këto janë fjalët e fundit të njerëzve që kanë vdekur pa besim te Zoti!

Të gjithë këta njerëz që e mohuan ekzistencën e Zotit dhe me Të ishin, në mënyrë  të marrë, në njëfarë lufte të llojit të vet, në fundin e tyre, kur beteja për shpirtin është më  fuqishmja e kuptuan të keqen ...

Read More »

Bashkëshoqërimi me njerëzit e mirë

Ebu Musa el Esh’arij (r.a) transmeton se profeti a.s. ka thënë: “Shembulli i shokut të mirë dhe atij të keq është si shembulli i mbartësit të aromës së mirë dhe farkëtarit. Mbartësi i aromës së mirë ose do të dhurojë ...

Read More »

Kur shqiptarët sundonin Jeruzalemin: Sollën paqe dhe barazi për të gjithë

Qyteti i Shenjtë i Jerusalemit ka qenë zotërim i shqiptarëve nga viti 1831 deri në vitin 1840. Sulltani i perandorisë që shtrihej në tre kontinente, asaj Otomane, Mahmudi II, ndonëse me masakrën e 10 qershorit të vitit 1826 mendoi se ...

Read More »

Kalifi Omer dhe paqja e Jeruzalemit

Në Jeruzalemin e pas vajtjes së Omer ibnul Hatabit nga Medina, u arrit një marrëveshje dhe paqe madhështore e paparë në historinë botërore, e cila u njoh si Kontrata Sociale e Kalifit Omer. Kjo marrëveshje ofruar popullsisë së Jeruzalemit, është ...

Read More »

Mëkatarët nga Beni Izraelitët turpëroheshin publikisht

Kur dikush nga Bijtë e Israelit bënte ndonjë mëkat ose nëse shfaqte padëgjueshmëri, në dyert e shtëpive të tyre shkruhej: “Ky dhe ky, kanë bërë këtë dhe atë. Shpagesa për këtë është kjo dhe kjo.” Këtë mund ta lexonin të gjithë, ...

Read More »

Një avokate me shami punon me Arianit Kocin, dhe reagimet janë… (Video)

Kosova njihet për tolerancë fetare dhe bashkëpunim në mes të feve, këtë gjë e tregon edhe rasti i avokatëve Nora Veliu me përkatësi fetare myslimane dhe Arianit Koci me përkatësi fetare katolike. Nora Veliu është myslimane, ndërsa avokati i njohur me ...

Read More »

Letra e pejgamberit Muhamed drejtuar murgjve krishterë

Sipas traditës së murgjve krishterë të manastirit ‘Shën Katerina’ në Sinaj, pejgamberi Muhamed shpesh e vizitonte manastirin dhe zhvillonte biseda me klerikët krishterë. Ky dokument është shkruar më vitin 626, ndërsa përbëhet nga disa dispozita rreth termeve të lidhura rreth ...

Read More »

Lideri fisnik: Salahudin Ejubi

Ai është mbreti triumfator Ebu Dhafër Jusuf ibn Ejub ibn Shadhi ibn Meruan. Ai është themeluesi i shtetit Ejubit në Egjipt dhe Sham. Ai është kalorësi fisnik, heroi guximtar dhe lideri më i mirë që ka parë historia e njerëzimit. ...

Read More »