959759080793382_970761906359766
Harvesting bunch of fresh washed carrot on the old wooden background

Dobitë e panumërta shëndetësore nga karota

Karotat janë të mbushura me karotenoide dhe studimet kanë vërtetuar se konsumimi i tyre zvogëlon intensitetin e djegies nga diellit. Mirëpo përveç se ndihmon verës të jemi më të shëndetshëm dhe të mbrojtur nga dielli, karota sjell organizmit edhe përfitime tjera shëndetësore.

Karota është një burim i pasur i këtij antioksidanti të fuqishëm, i cili, ndër të tjera, përdoret në mënyrë vitale,konvertohet në vitaminë A në trup për të ndihmuar në lëkurë të shëndetshme.

Karota rrit pështymën dhe furnizon mineralet esenciale, vitaminat dhe enzimat që ndihmojnë në tretje. Konsumimi i rregullt mund të ndihmojë në parandalimin e ulcerave të stomakut dhe çrregullimeve të tjera të tretjes, shkruan Care 2.

Karota është një burim i mirë i kaliumit, i cili mund të ndihmojë në ruajtjen e nivelit të duhur të natriumit në trup, duke ndihmuar në uljen e nivelit të presionit të lartë të gjakut.

Karota mbyt baterie të dëmshme në gojë dhe ndihmojnë në parandalimin e prishjes së dhëmbëve.

Karota të papërpunuara mund të përdoren për të ndihmuar në shërimin e plagëve, prerjeve dhe inflamacionit.

Karotat janë të pasura me karotenoide, të cilat trupat tanë mund të përdorin për të ndihmuar në rregullimin e sheqerit në gjak.

Vitamina A ndihmon mëlçinë në thithjen e toksinave nga trupi. Madje zvogëlon dhe yndyrën në mëlçi. Fibra e pranishme në karota ndihmon në pastrimin e zorrës së trashë dhe largimin mbeturinave në organizëm.

Sytë, flokët, thonjtë dhe më shumë! Përmbajtjet në karotë mund të përmirësojnë shëndetin e syve, lëkurës, flokëve, thonjtë dhe më shumë, duke ndihmuar në detoksifikimin e sistemit tuaj dhe në ndërtimin e qelizave të reja!

x

Check Also

Shenjat e para që tregojnë se jeni shtatzënë

Lajmi më i gëzuar dhe më emociounues ...

Tretja me probleme, kura “nxitëse” me shurup dëllinje

Urinimi dhe tretja me probleme, kura “nxitëse” ...