959759080793382_970761906359766

Mishi i qenit do të vazhdojë të konsumohet në Kinë

Yulin është një qytet kinez, i cili është bërë i famshëm në botë, për shkak të mbajtjes së festivalit  të përvitshëm, famëkeq, të konsumit të mishit të qenit dhe që zhvillohet në ditën e solsticit veror.

Vitin e kaluar, në Kinë u organizuan disa protesta nga organizata të ndryshme, që merren me mbrojtjen e kafshëve dhe u duk se kjo traditë do të merrte fund.

Por, zyrtarë të qytetit Yulin, theksojnë se nuk ka asnjë vendim që do të ndalojë konsumin e mishit të qenit këtë vit, pavarsisht protestave.

“Ky festival është një traditë lokale dhe autoritetet nuk janë në gjendje që t’a ndalojnë” u shpreh një zyrtar i qytetit.

Më herët u përfol se do ët ndalohej konsumi i mishit të qenit në këtë festival, çka shkaktoi një valë zemërimi mes banorëve të qytetit Yulin, të cilët akuzuan qeverinë se po ndërhyn në privatësin dhe të drejtat e tyre, në përzgjedhjen e asaj çfarë hanë.

x

Check Also

Shenjat e para që tregojnë se jeni shtatzënë

Lajmi më i gëzuar dhe më emociounues ...

Tretja me probleme, kura “nxitëse” me shurup dëllinje

Urinimi dhe tretja me probleme, kura “nxitëse” ...