959759080793382_970761906359766

Takim Osmani – Bezak: Maqedonia nuk ka alternativë tjetër

Në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane u realizua takim mes Zëvendës Kryeministrit për Çështje Evropiane, Bujar Osmani me Ambasadorit të Sllovakisë, Martin Bezak.

Zëvendëskryeministri Osmani e theksoi rëndësinë e ndihmës bilaterale si dhe mbështetjen e Republikës së Sllovakisë në kuadër të Grupit të Vishegradit për integrim euroatlantik të Maqedonisë. “Besoj që në të ardhmen e afërt do të kemi bashkëpunim të ngushtë dhe do të angazhohemi së bashku për implementim të reformave të domosdoshme që kanë të bëjnë me procesi eurointegrues, sepse Maqedonia nuk ka alternativë tjetër përveç anëtarësimit në strukat euroatlantike” – potencoi Osmani.

Osmani gjithashtu theksoi se kriza e gjatë politike në vend ka ndikuar në të gjitha segmentet e shoqërisë duke përfshirë këtu edhe tempon e reformave për BE. Ai nënvizoi se është obligim i Qeverisë të fokusohet në ngritjen e serishme të imazhit pozitiv të vendit si dhe kthimin e demokracisë dhe sundimit të ligjit.

Dy bashkëbiseduesit u dakorduan që duhet të shfrytëzohet momentumi i ri i Qeverisë, për t’u fokusuar në qëllime që janë r

x

Check Also

Ikja e kuadrit mjekësor zgjon Ministrinë e Shëndetësisë

Largimi i mjekëve të rinj dhe personelit ...

Ekonomia e Maqedonisë, ende larg mëkëmbjes nga kriza politike

Raporti i Progresit i Komisionit Evropian ka ...