Home » Histori » TIRANË 1920 – VOGËLUSHI SHQIPTAR QË HABITI AMERIKANËT: FLISTE PESË GJUHË TË HUAJA PA VAJTUR ENDE NË SHKOLLË

TIRANË 1920 – VOGËLUSHI SHQIPTAR QË HABITI AMERIKANËT: FLISTE PESË GJUHË TË HUAJA PA VAJTUR ENDE NË SHKOLLË

Loading...

(Shqiptarët e kanë dhunti mësimin e gjuhëve të huaja. . . Kushedi pse)

Ky djalosh, një zbulim gjuhësor. Ky djalë shqiptar, – lloj i klasit më të mirë, – flet pesë gjuhë të ndryshme. Ai është i punësuar nga punonjësit Kryqit të Kuq Amerikan si përkthyes dhe lajmëtar. Djali nuk ka shkuar kurrë në shkollë, por ka marrë mësime nga babai i tij, prefekti i Tiranës, i cili është diplomuar në Kolegjin Amerikan në Kostandinopojë.

_______________________

Burimi i fotos:
Library of Congress Prints and Photographs Division Washington, D.C. 20540 USA

Skeda:9 January 1920 [date received] Call Number/Physical Location
LC-A6195- 8141 [P&P] Source Collection: American National Red Cross photograph collection (Library of Congress)

About admin

x

Check Also

VITI 1937: POLLOGU EKSPORTON 300 VAGONË FASULE

Loading... Pothuajse nuk ka libër, reportazh e ...

RËNDËSIA HISTORIKE E KONGRESIT TË LËVIZJES SË LEGALITETIT, 21 NËNDOR 1943

Loading... Foto;oficerët Britanik pranë forcave Legalisten ë ...

Loading...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com