Home » Histori » Tom Winnifrith: Shumica e grekëve janë në të vërtetë ilirë e si rrjedhojë, shqiptarë

Tom Winnifrith: Shumica e grekëve janë në të vërtetë ilirë e si rrjedhojë, shqiptarë

Loading...

Dorianët e lidhur me herkulin, ishin ilirë, kur arritën për të kundërshtuar teorinë greke se shqiptarët e jugut janë grekë të vërtetë dhe, se gjithmonë kanë qenë të tillë, shqiptarët mund të mbështeten te autoktonia ilire, për t’iu kundërvënë miteve që kanë grekët në kokat e tyre dhe, të pohojnë se shumica e grekëve janë në të vërtetë ilirë e si rrjedhojë, shqiptarë. Falë shkrimit Linear B, është e vështirë ta mbrosh këtë me Mikenasit, por Dorianët e lidhur me Herkulin, mund të ishin ilirë, në momentin kur arritën.

Titulli: Badlands, Borderlands: A History of Northern Epirus/Southern Albania Autori: Tom Winnifrith Botues: Duckworth, 2002

About admin

x

Check Also

Sot, eshte ditelindja e ma t’madhit personalitet te kombit shqiptar, NMT Mbretit Zog I

Loading... Sot, eshte ditelindja e ma t’madhit ...

“Kufijtë e ardhshëm të Shqipërisë”, një intervistë e rrallë e Ismail Qemalit në 1913-ën për “Le Matin”

Loading... Nga Aurenc Bebja, Francë* Gazeta franceze, ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Loading...